Marketing takde adab, pakai tudung tapi tunjuk “aset”

Gara-gara tidak menapis bahan sebelum dipromosikan di laman sosial Instagram (IG), pengasas kosmetik Safiey Illias dikec4m warganet.

Ramai yang tidak berpuas hati apabila Safiey memuat naik video seorang wanita bertudung membuka baju sehingga menampakkan sebahagian payudara.

Melabelkan strategi pemasaran tersebut sebagai bi4dab, warganet juga menegur Safiey kerana tidak menapis dan memilih bahan reviu.

“Saya mohon sangat kalau awak nak terima review macam ni mohon la yang buat video tu tak tutup kepala dengan selendang.

“Marketing s4mpah! Please la jangan jadikan produk korang as produk s4mpah sebab cara marketing ni,” antara komen ditulis warganet.

Selain itu, pengikut IG juga ber4ng kerana tindakan pemilik produk yang memakai tudung dan menayang aset itu seolah-olah mempermainkan serta menghin4 agama Islam.

“Please respect, nak meniaga pun ada cara. Siapa ajar meniaga dengan menjatvhkan martabat agama?

“Inilah fitn4h ke atas Islam yang dilakukan oleh orang Islam itu sendiri,” tegur yang lain pula.

Bagaimanapun selepas dihujani ribuan komen yang menghentam produk tersebut, Safiey dilihat telah menutup ruangan komen.

Sumber gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jom Tekan Like Page Kami Di Bawah Artikel ni.

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak kami juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini.

Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda.

Be the first to comment on "Marketing takde adab, pakai tudung tapi tunjuk “aset”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*