Baru Je Najib Minta Tolong Tengku Zafrul Baca Komen2 Rakyat, Sekali PM Keluar Kenyataan Berikut

KUALA LUMPUR – Datuk Seri Najib Razak meminta Menteri Kewangan, Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz membaca komen-komen rakyat yang mengges4 pengeluaran i-Citra Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dalam Facebooknya sendiri.

Bekas perdana menteri itu berkata, ramai rakyat di negara ini bag4ikan jatuh ditimp4 tangga akib4t musib4h banjir, selain berdepan dengan kesan kenaikan harga barangan dan pelaksanaan perintah kawalan pergerakan yang berbulan-bulan.

”Ramai pula bagaikan j4tuh ditimp4 tangga akib4t musib4h banjir. Tengku Zafrul, tolonglah baca komen-komen rakyat dalam FB sendiri,” katanya dalam hantaran di Facebook.

Parti UMNO telah beberapa kali mendes4k kerajaan membenarkan penc4rum melakukan penc4ruman terakhir KWSP sebanyak RM10,000 sekali gus sebelum ini bagi membolehkan rakyat yang masih terkes4n akibat p4ndemik Cov1d-19 dapat meneruskan kel4ngsungan hidup mereka.Malah, rint1han agar pengeluaran itu dibenarkan kerap kali disuarakan oleh individu-individu yang memerlukan melalui Facebook Najib, Ketua Pemuda UMNO, Datuk Asyraf Wajdi Dasuki,

Tidak kurang juga ges4an sama turut disuarakan oleh orang ramai kepada Tengku Zafrul menerusi Facebook beliau.

Namun setakat ini belum ada respons positif daripada kerajaan mengenai permintaan penc4rum.

PM ISMAIL SABRI BERITAHU SEBAB KENAPA KERAJAAN TIDAK AKAN LULUS ICITRA LAGI WALAUPUN RAMAI RAKYAT KENA BANJIR
P3rdana Men teri, Datuk Seri IsmailSabri Yaakob berkata ker4jaan tidak ber cadang untuk mem benarkan pengeluaran iCitra RM10,000 buat kali kedua walau pun dapat des4kan be berapa pimpinan p0litik selepas rak yat meng hadapi bencan4 banjir yang mel4nda negara baru-baru ini.

Banjir: Kerajaan dah bagi bantuan kewangan, tiada iCitra RM10,000, kata PMKerajaan tidak ber cadang membenarkan pen geluaran iCitra Kumpulan WangSimpananPekerja(KWSP) RM10,000 sekali lagi walaupun dides4k beberapa pemimpin p0litik selepas rakyat berdepan benc4na banjir.

Perdana Menteri, IsmailSabri Yaakob, ber kata ia berikutan kerajaan sudah men yediakan bantuan kewangan kepada syarikat dan individu bagi me ringankan beb4n mereka yang ter jej4s.

“Kalau beri alasan nak buka per niagaan baru kerana terjej4s banjir, TEKUN sudah tawar RM10,000, pinjaman mudah tanpa faedah dan m0ratorium tak perlu bayar setahun.

“Bank seperti BSN juga akan beri pinjaman RM10,000 secara pinjaman per sendirian untuk beli barangan ke perluan asas rumah dengan tanpa faedah dan enam bulan m0ratorium,” katanya pada sidang media selepas men ghadiri program gotong-royong pem bersihan kawasan ter jejas banjir di Taman Sri Nanding dan Kampung Dusun Tua.

Sebelum ini, Ketua PemudaUmn0, Asyraf Wajdi Dusuki, me mohon kerajaan atau mana-mana kesatuan sekerja tidak menggunakan alasan simpanan hari tua berhubung isu pengeluaran iCitraKWSP sebanyak RM10,000.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment on "Baru Je Najib Minta Tolong Tengku Zafrul Baca Komen2 Rakyat, Sekali PM Keluar Kenyataan Berikut"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*