Sibvk Rina Harun Bersihkan Kawasan Sekolah Yang Terjej4s Sebab Bnjir Namun Ada Sesuatu Warga Net Perasan Buat Orang Ramai Terl0mpong

Nama “Rina” ter masuk dalam 10 t0pik s0hor kini untuk Malaysia di Twtt3r hari ini. Antara t0pik perbincangan yang mencetvskan perkara itu adalah keglatan turun padang Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat RinaHarun di kawasan yang terjej4s dengan banjir.

Ia perkara yang m3narik perhatian ramai peng guna medias0sial itu adalah video memaparkan Rina meng gunakan penyembur air atau water jet sambil juru gambar merakam aksinya.

Seorang pengguna Twtt3r yang memuat naik vide0 itu mem persoalkan mengapa dia membersihkan lantai yang tidak dic3mari dengan lumpur banjir.

“Enta kenapa dia pergi cuci PPS (pusat penempatan sementara). Sepatutnya pergi cuci rumah mangs4 banjir. Tengoklah, secalit lumpu pun tiada di situ,” kata dylawok.

Ke tika berita ini di tulis, video itu telah dici4p semula lebih 15,000 kali.Dalam satu han taran di Facebook, Rina men jelaskan dia berkunjung ke SK Salak di Salak Tinggi, Selangor untuk menyertai operasi pasca b3ncana.

Menurut Rina, ia bagi mem bersihkan serta men yusun semula sekolah itu yang sebelumnya dijadikan sebagai PPS, bagi memastikan sekolah itu dapat ber operasi seperti biasa apabila sesi persekolahan di buka nanti.

“Alhamdulillah, semua keluarga su dah kem bali ke kediaman masing-masing selepas banjir surut. Saya ber bangga dengan semangat para sukarelawan dan tenaga kerja seluruh agensi di bawah Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat KPWKM yang men gerah keringat bagi memastikan sekolah ini dapat beroperasi seperti biasa apa bila sesi pem belajaran bermula nanti,” katanya.

Rina sebelum ini turut mengundang krltikan kerana memakai kasut tumit tinggi ketika menemui mangs4 banjir di Kuala Lumpur. Menjelaskan perkara itu, dia berkata sebelum ke PPS di situ, dia menghadiri per himpunan agung Bersatu Pusat Pameran dan Dagangan Antarabangsa Malaysia (Mitec), dan ber gegas keluar setelah presiden Muhyiddin Yassin men yampaikan ucapan.

Dia juga berkata perkara itu tidak sepatutnya menjadi isu.

“Saya hanya ber kesempatan menyalin baju saya saja, saya tukar baju saya. Saya sudah tak teringat pada kasut saya, kerana apa yang lagi penting pada saya ialah keberadaan saya di pusat tersebut untuk mem bantu dan menjaga kebajikan m4ngsa mangs4 banjir ter sebut,” katanya seperti dipetik Utusan On line.

SUMBER: MK via asn

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment on "Sibvk Rina Harun Bersihkan Kawasan Sekolah Yang Terjej4s Sebab Bnjir Namun Ada Sesuatu Warga Net Perasan Buat Orang Ramai Terl0mpong"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*