Kak Lina Pom Pom Tak Puas Hati ‘SOUND’ Pedas Dekat Kak KM Siap, Ramai Netizen Bersetuju Dengannya

Masing-masing ingin memuat naik gambar bayl dan berkongsl berita gembira di media sosi4l bersama orang lain. Kalau boleh nak lakukan secepat mungkin.

Namun, ada yang menasihatkan bahawa gambar bay1 yang baru lahir tidak elok untuk dimuat naik ke media sosi4l sebaik sahaja dilahirkan. Malah ada yang mencadangkan untuk hanya memuat naik gambar selepas beberapa minggu kelahiran bay1 tersebut.

Baru-baru ini, usahawan kosmetik sensas1 Kak KM atau nama Liana Rosli menyuarakan pendapat mengenai selebriti yang berkongsi gambar bay1 selepas bersal.in namun enggan mendedahkan wajah anak mereka.

Lalu, warganet memberikan reaksi pelbagai termasuk selebriti Elly Mazlein yang turut berk0ngsikan pendapatnya.


Elly memaklumkan, ia adalah hak masing-masing untuk membuat pilihan.

“Buat pilihan sendiri. Pilihlah bahagia. Biarlah anak Kak Kepom jauh dari dunia glamour. Biarlah anak-anak Kak Lina dengan cara mereka.

“Jgn pel1k sangat, benda tak ada apa pun nak dipel1k atau ha1ran. Adoi banyak lagi benda lain nak buat content.

“Jgn sentuh hal anak-anak dan manusia ada hak untuk buat pilihan. Sila tag Kak KM apa ntah nama dia, terima kasih,” tulisnya pada ruangan kapsyen di Instagram.

Meninjau ke ruangan komen, warganet turut tampil memberikan pandangan masing-masing.

“Peny4kit mata?? Kenapa dengan mata?”

Bukan s4kit mata. Peny4kit ‘ain ini adalah pandangan manusia yang penuh dengan t4kjub atau cemburv hinggakan ia beri kesan kepada yang dipandang.

Dengar macam tak logik.Dalam sebuah hadis Nabi SAW:

“Peny4kit ‘ain itu benar-benar ada, seandainya ada sesuatu yang bisa mendahului takdir, ‘ainlah yang dapat melakukannya.” (HR Muslim).

Peny4kit ‘ain ini betul. Dan bahay4 juga. Dan tak boleh kita ambil remeh.Peny4kit ‘ain ini terjadi apabila orang pandang kita dengan t4kjub / kagum ataupun dengan cemburv. Hinggakan kita ini j4tuh s4kit.

Kredit:GEMPAK

Be the first to comment on "Kak Lina Pom Pom Tak Puas Hati ‘SOUND’ Pedas Dekat Kak KM Siap, Ramai Netizen Bersetuju Dengannya"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*