Dapat Gaji Penuh 5 Bulan & Boleh Guna Cuti Bersalin Setahun, Perkongsian Dr Amalina Buat Ramai Terkejut

Ramai sedia maklum, pakar bed4h yang juga merupakan bekas pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Dr. Amalina Bakri sudah pun berada di trimester terakhir kehami lan sulungnya selepas mendirikan rumah tangga dengan Alexander Charles pada 2021.

Boleh dapat cuti bersalin 10 bulan

Selepas memuat naik gambar sambutan ‘baby shower’ bersama rakan-rakannya di England, Amalina turut meluangkan masa membalas soalan-soalan pengikutnya di InstaStory.

Namun, dalam banyak-banyak respon yang dibuat, jawapan berkenaan soalan tentang berapa lama cuti bersa lin yang bakal diambil oleh Amalina mendapat perhatian netizen di media sosia l.

Jawab Amalina, cuti bersalinnya akan bermula pada minggu yang dijangka akan bersa lin malah diberi pilihan untuk menggunakan cuti sehingga setahun namun dia berkemungkinan akan cuti selama 10 bulan.

Dapat gaji penuh untuk 5 bulan

Bukan itu saja, Amalina turut menerima soalan berkenaan dengan gaji yang bakal diterima sepanjang cuti bersa lin dan jawapannya memang buatkan ramai ternganga.

Saya akan dapat gaji penuh untuk 5 bulan pertama lepas bersalin dari tempat kerja saya dan kemudiannya akan dibayar gaji dari kerajaan.

Komen netizen

Perkongsian InstaStory itu ternyata buatkan ramai yang cemb uru kerana cuti bersa lin di Malaysia hanya diberi selama tiga bulan dan mengatakan bahawa Amalina beruntung kerana boleh mendapatkan cuti yang panjang untuk memberi fokus yang penuh untuk anaknya.

Sumber: @dramalinabakriTwitter

Sumber : https://ohbulan.com/

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Sumber