‘Saya nampak air matanya’ – Marsha Milan Ceritakan Apa Dia Nampak Ketika Ziarah Nad Zainal di ICU

PENYANYI Marsha Milan ga gal menahan air mata apabila berkongsi cerita mengenai rakan baiknya pelakon Nad Zainal yang ketika ini sedang ditidurkan di unit rawatan rapi (ICU), Hospital Ampang Puteri sejak Selasa.

Berkesempatan untuk menziarahi aktres tersebut, Marsha menjelaskan saat dirinya memberikan kata-kata semangat buat Nad, pelakon drama “Cina Buta” itu seakan mendengar dan mengalirkan air mata.

“Rabu yang lalu, saya sempat ziarah Nad di hospital. Saya dan beberapa rakan selebriti yang lain. Saya dapat masuk dalam ICU dan pegang tangan dia.

“Saya sempat bercakap dengan dia, saya kata ‘Nad kena kuat, Nad kena teruskan perjuangan, Nad ada anak-anak yang tunggu Nad’.

“Itu antara ayat-ayat kami yang datang ziarah dan akan cakap benda sama. Terbukti dengan sokongan dan kata-kata semangat daripada rakan yang hadir, keadaan dia nampak semakin baik dan positif.

“Walaupun dia dalam keadaan tidur, saya tengok bila cakap pasal anak-anak, saya nampak dia keluarkan air mata. Itu tanda dia dengar apa yang kami cakap dekat dia,” kongsinya.

Marsha berkata demikian ketika ditemui usai dia melakukan persembahan menerusi lagu Kembali Terang pada hari pertama Separuh Akhir Muzik-Muzik 37 yang bersiaran langsung dari Plaza Alam Sentral, Shah Alam.

Ditanya mengenai rancangan yang ingin dilakukan apabila Nad sudah sedar, anak kelahiran Sabah itu menjelaskan dia dan beberapa rakan selebriti lain berhasrat untuk mengadakan sesi reunion bersama-sama.

“Kami jarang berjumpa tapi kami rajin bergurau dan borak dalam group Whatsapp, saya dan dia busy sebab masing-masing ada kerja.

“Sebab itu, saya ada juga cakap dekat Nad masa di hospital, dia kena bangun dan sedar sebab banyak benda yang nak dibuat sama-sama.

“Kami nak reunion dengan kawan-kawan yang lain, ada Nabila Huda, Sharifah Sakinah, Nadia Aqilah dan ramai lagi,” kongsinya.

Situasi Nad Zainal makin positif
Keadaan pelakon, Nad Zainal, 32, yang dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) sebuah pusat perubatan di Ampang semakin menunjukkan perkembangan positif.

Rakan rapatnya yang juga pelakon, Ungku Ismail Aziz, 36, berkata, Nad kini berada dalam pemulihan yang intensif.

“Mewakili keluarga, rakan-rakan dan semua yang menyayangi Nad, terima kasih atas doa-doa anda semua. Saya mohon agar kita terus mendoakan dia agar kembali sembuh dengan keadaan paru-paru terbaik seperti biasa. Allahu Yashfiihaa, Allahu Yashfiihaa, Allahu Yashfiihaa,” tulisnya di Instagram Story, hari ini.

Sementara itu pengarah terkenal, Shahrulezad Mohameddin turut memaklumkan keadaan Nad semakin bertambah baik berbanding sebelumnya.

“Keadaan Nad semakin baik berbanding semalam. Tapi dia masih lagi ‘intubated’. Pihak doktor tak mahu tergesa gesa ‘sedarkan’ dia sebab nak kena pastikan keadaan paru-parunya betul-betul kuat dulu.

“Pada masa sama doktor masih memantau keadaan dia. Alhamdullilah Nad semakin stabil. Cuma tak boleh diganggu atau menerima pelawat kerana keadaan dia yang masih dalam pantauan. Takut dibimbangi dijangkiti kuman lain pula.

“Apapun pihak keluarga mohon agar doa buat Nad berterusan dan semoga Nad diberikan kekuatan dalaman untuk dirinya sendiri. InsyaAllah. Aminnn Ya Rabbal Alamin,” katanya menerusi WhatsApp kepada Harian Metro.

Gempak

Be the first to comment on "‘Saya nampak air matanya’ – Marsha Milan Ceritakan Apa Dia Nampak Ketika Ziarah Nad Zainal di ICU"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*