MB Terengganu mohon maaf ke luar negara, tak bersama rakyat ketika banjir bvruk

MENTERI Besar Terengganu, Datuk Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar memohon maaf kerana tidak dapat bersama rakyat ketika negeri itu dilanda banjir bu ruk, sejak Ahad lalu.

Beliau mengakui ke sal kerana tidak dapat bersama dengan mang sa banjir dalam tempoh yang kriti kal itu, terutama dari 18 hingga 21 Disember.

“Saya mohon jutaan kemaafan kepada mang sa (banjir) dan rakyat Terengganu di atas yang telah berlaku.

“Saya faham tidak boleh memberikan apa juga alasan dan memperbetulkan keadaan mengenai ketiadaan saya di sisi rakyat Terengganu pada waktu sebegini.

“Saya juga faham apa juga penjelasan, ia tidak akan memberi apa-apa makna.

“Walaupun saya berada di luar negara, (saya) sentiasa meneliti suasana yang berlaku setiap masa,” katanya pada sidang media, menerusi Facebook miliknya, pada Jumaat.

Ahmad Samsuri berkata, beliau meneruskan perjalanan ke luar negara selepas mendapati berlaku penurunan mangsa banjir di peringkat awal pada Jumaat dan Sabtu lalu.

“Untuk rekod juga, saya ingin maklumkan saya ada bertemu mang sa banjir fasa pertama iaitu pada 9 dan 10 lalu,” katanya.

Ahmad Samsuri bagaimanapun menegaskan bahawa beliau sentiasa meneliti perkembangan semasa banjir sepanjang tempoh ketiadaannya di Terengganu ketika itu.

Awal minggu ini, menteri besar itu menerima keca man di media sosi al selepas timbul dakwaan belliau berkunjung ke New Zealand bersama keluarganya.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Sumber