“Nasi G0reng Ter@khir Buat Suami..” Si Isteri Sempat Tunaikan Permintaan Terakh1r Suami Sebelum MeninggaI Dunia.

**Artikel ini diolah & diterbitkan ke Siakap Keli dengan kebenaran dari sumber asal.

Air tangan isteri memang menjadi pilihan para suami. Mana boleh Iawan dengan mana-mana masakan walaupun dari chef yang terkenal. Isteri pun suka kalau si suami selalu memuji, bertambahlah sedap masakan tesebut.

Namun, hakikatnya sangat p4hit untuk ditelan apabila masakan tersebut menjadi hidangan terakhir untuk si suami yang meninggaI dunia selepas terlibat dalam satu kemaIangan.

Pengalaman Mira Zulyana membuatkan ramai yang seb4k apabila nasi goreng yang dibekalnya untuk suami tercinta merupakan bekal terakhir untuk hari itu. Isteri mana yang tidak sed1h, suami pergi secara mengejvt.

Permintaan ter4khir suami …

Permintaan ter4khir suami nak bawak bekal pagi, pergi kerja nasi goreng dengan 2 biji telur mata 

Saya suka share apa yang saya masak untuk suami kat sini, mungkin lepas ni dah takde la. Saya nak minta kawan-kawan doakan untuk arw4h suami saya yang baru tinggaIkan saya 4 hari lepas sebab kemaIangan akibat kecua1an pemandu lain.

Apa yang paling menyed1hkan apabila si isteri masih setia menunggu di pejabatnya untuk dijemput oleh suami tercinta tetapi orang lain pula datang membawa berita yang sed1h.

Katanya semasa dihubungi SK, pada hari kejadian selepas hantar ke pejabat, suaminya seakan tidak mahu lepaskannya dan mungkin itu adalah petanda yang paling besar sebelum si suami pergi buat selamanya.

Sampai hari ni saya masih terkiIan. Sed1h sangat-sangat…

Ya. Pagi tu saya siapkan bekal dia. Hantar saya pergi kerje tapi pagi tu dia macam tak nak tinggalkan saya, sampai saya masuk pintu opis saya lambai dia suruh pergi baru dia pergi.

Waktu saya balik, saya tungu dia macam biasa tapi dia tak sampai-sampai. Lepas setengah jam tungu, saya dapat call dari poIis mengatakan minta saya bersabar, minta ke HUKM Jabatan F0rensik. Masa tu saya dah tak tau nak pikir apa.

Isteri mana yang tak sed1h bila suami yang kite sayang dah tinggaIkan kite selamanya.

Menurutnya lagi, arw4h ayah pergi tidak sampai dua tahun, Iuka yang berbaki masih ada di hati ditambah pula dengan kehiIangan suami tercinta di saat hati mula berbunga.

Sungguh besar ujian wanita ini, semoga r0h suaminya ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan diharapkan wanita ini terus tabah menghadapi ujian dari Allah SWT.

Sumber: fb Mira Zulyana via siakapkeli

Be the first to comment on "“Nasi G0reng Ter@khir Buat Suami..” Si Isteri Sempat Tunaikan Permintaan Terakh1r Suami Sebelum MeninggaI Dunia."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*