[VIDEO] Ayah Siti Sarah Makin Sed1h Saat Pasang B4tu Nis4n Arw4h,Rasa Rindu Membuak-Buak

GEN4P hari ke-100 pemerglan Siti Sarah, pelakon vet3ran Raisuddin Hamzah berkata rasa rindu terhadap arw4h anaknya itu masih menebaI.

Cerita Raisuddin, 65, rasa sed1h dan piIu makin membvak-bvak selepas dia berkvnjung ke pvsara Sarah untuk mem4sang b4tu n1san.

“Pagi tadi, saya selesaikan mem4sang b4tu n1san ke pvsara dia. Kalau orang kampung, kita panggil ‘tvrunkan b4tu ’. Semasa tengok nama Siti Sarah di b4tu n1san, saya rasa macam tak percaya.

“Rasanya, patvtnya terbaIik, patvtnya anak yang p4sang b4tu n1san untuk ayah. Tapi itulah hakikatnya dan saya reda,” ujar Raisuddin.

Seperkara lagi, Shuib sendiri tidak sanggup barangkali tidak cvkup kvat untuk meletakkan b4tu n1san yang tertulis nama Siti Sarah ke pvsara yang dikvnjunginya hampir setiap minggu itu.

“Tak, saya tak boleh buat tetapi saya ada cari dan kut1p b4tu sungai untuk diletakkan di pvsara Sarah,” katanya menutup perbualan.

Raisuddin ditemui pada majlis tahIil sempena 100 hari pemergian Siti Sarah pada 9 Ogos lalu akibat C0vid-19.

Turut diadakan majlis tahn1k dan cvkur jambuI anak b0ngsu Siti Sarah dan Shuib iaitu Ayash Affan yang kini berusia hampir tiga bulan.

SHUIB pada majlis aq1qah, cvkur jambuI dan tahn1k anak keempatnya, Ayash Affan. FOTO Ihsan Shuib

SEMENTARA itu, emosi peIawak popular, Shuib sering terg4nggu sejak pemergian isterinya, Allahyrham Siti Sarah Raissuddin pada 9 Ogos lalu.

Shuib, 37, atau nama sebenarnya Shahmira Muhamad juga men4ngis setiap kali terkenang Allahyrham isterinya itu.

“Hari ini genap 100 hari pemergian isteri. Anak-anak okay cuma sesekali cakap mak mereka dah tiada. Kalau saya pula memang rindu. Perasaan itu masih tak boleh ‘m0ve on’ dan senang men4ngis apabila teringat dia.

“Kalau ikutkan saya ini jenis yang kenal diri sendiri dan penuh dengan m0tivasi sebab selalu bagi cer4mah di sana sini. Tapi apabila ini terjadi, ia terlalu cepat dan memang ambil masa untuk terima. Saya cuba nak ‘m0ve on’, tapi perasaan saya dia ada saja. Tengok anak-anak, ingat dia,” katanya.

Majlis aq1qah, cvkur jambuI dan tahn1k Ayash disempurnakan oleh Ustaz Tarmizi Abdul Rahman.

Shuib ditemui pada majlis aq1qah, cvkur jambuI dan tahn1k anak keempatnya, Ayash Affan yang berusia tiga bulan dan tahIil sempena 100 hari pemergian Siti Sarah yang diadakan di dewan tempat tinggal mereka, di sini, hari ini.

Dalam masa sama, Shuib juga berk0ngsi dia masih belum pernah m1mpikan Allahyrham isterinya.

USIA Ayash kini sudah mencec4h tiga bulan.

“Apabila nak buat majlis di sini, rasa dia ada saja. Sebab ketika mula pindah di sini dia memang suka buat majlis di sini. Menang sed1hlah.

“Tapi, saya belum pernah mimpikan dia lagi. Sekali pun tidak ada lagi. Hanya anak ketiga, Mateen saja ada mimpi selepas tiga hari dia pergi. Anak lain pun tidak ada lagi,” katanya.

Selain itu, Shuib berk0ngsi dia hiIang selera makan sejak pemergian isterinya.

“Ya saya kvrang makan sebab tak lalu. Sudah tiga bulan tak selera makan. Kalau dengan arw4h dulu dia suka makan. Jadi, saya tak boleh toIak. Malah, jam 2 pagi pun boleh makan lagi. Sekarang makan bila Iapar saja. Itu yang badan svsut sikit,” katanya

Sekep1ng foto dimuat naik peIawak dan usahawan, Shuib yang menyaksikan anak b0ngsunya, Ayash Affan sepertinya tersenyum ke ‘satu arah’ membuatkan ramai seb4k hati.

Shuib menulis k4psyen pada foto tersebut: “Ayash senyum dekat siapa tu sebelah daddy sayang. Alhamdulillah, syukur Ya Allah.

“Allah maha tahu di atas segala-galanya. Amin Ya R0bbal Alamin.”

Menerusi ruangan k0men yang rata-ratanya dit1nggalkan net1zen, ramai yang menyatakan bahawa Ayash sedang tersenyum ke arah ibunya, Allahyrham Siti Sarah Raissuddin.

“Senyum dekat ibu,” tulis seorang net1zen dalam ruangan k0men entri yang dimuat naik Shuib.

“Ibu tengah senyum dekat Ayash tu. Ger4m tengok Ayash comel sangat. Membesar dengan sihat ya sayang,” c0ret seorang net1zen lain pada entri yang sama.

Lebih membuat rasa seb4k terus bers4rang dalam jiwa ramai, seorang pengguna Facebook, Bunga Querida bertindak menyunt1ng foto yang dimuat naik Shuib yang memperlihatkan Ayash sedang tersenyum ke arah Allahyrham ibunya.

“Terbaca p0st (hantaran status) Shuib tadi. Allah, seb4k rasa.

“Anakku, jangan bersed1h meski tadi ibu memeIuk dirimu sejen4k saja, karena yang perlu kamu tahu, hati ibu memeIukmu selamanya.

“Foto ini saya edit dari yang asal. Seb4k pula tengok balik,” tulis pengguna Facebook berkenaan ser4ya menyertakan beberapa kep1ng foto yang telah disunt1ngnya Ayash sedang tersenyum ke arah Allahyrham ibunya.-k online

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment on "[VIDEO] Ayah Siti Sarah Makin Sed1h Saat Pasang B4tu Nis4n Arw4h,Rasa Rindu Membuak-Buak"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*