Dikec4m Gara-gara Ded4h Amalan Syamsul Yusof, Sekali Ini Komen Padu Ustaz Izhar

Sebelum ini, pendak wah dan pensyarah kanan, Prof Madya Datuk Dr Mohd Izhar Ariff Mohd Kashim ada memberikan ucapan tahniah atas pencapaian Syamsul Yusof menerusi filem Mat Kilau.

Ded4h Amalan Dan Keperibadian Syamsul Yusof

via Harian Metro

Menurut Sinar Plus, Ustaz Izhar berkong sikan mengenai kesungguhan Syamsul dalam membuat pelaburan untuk mengkaji sesuatu sebelum mengeluarkan sesuatu filem.

Malah Ustaz juga menyatakan antara amalan yang menjadi sebab dia murah rezeki adalah kerana Syamsul sering menjaga solatnya.

Mendapat Respond Negatif Dari Segelintir Netizen

via Instagram Dr Mohd Izhar

Kisah mengenai perkong sian tersebut telah mendapat respon yang nega tif dari sesetengah netizen. Menurut perkong sian Ustaz Izhar, dia menunjukkan beberapa ‘screenshot’ komen-komen yang mempersoalkan amalan yang dilakukan oleh agama lain.

Apa amalan Ananda Krishnan agaknya ya?

…itu la, apa amalan Bill Gates.

…bila orang kaya bertambah kaya dikatakan amalannya, bila orang mis kin bertambah mis kin walaupun setiap hari ke masjid dan bertahajud tanpa orang nampak dikatakan kemalas4nnya…

Ustaz Izhar Komen Respond Negatif Netizen

Di Instagram milik Ustaz Izhar, ustaz memaklumkan bahawa adanya golongan orang Islam yang ha tinya ko t0r, maka tidak pe lik ada sifat d3ngki dan has4d terhadap kejayaan orang lain.

Ustaz Izhar juga mempersoalkan kembali bagaimana golongan Melayu Islam hendak berjaya jika terdapat golongan seperti ini.

Memberi Peringatan

via Instagram Dr Mohd Izhar

Malah ustaz juga memperingatkan bahawa kejayaan inilah yang menyebabkan semakin ramai orang Islam yang kaya membayar za kat dan membantu orang Islam yang su sah.

Ustaz Izhar mengakhiri ‘caption’nya dengan menyatakan bahawa rakyat Malaysia termasuk DYMM Tuanku Sultan Selangor, permaisuri dan para pemimpin negara menyokong hasil karya anak bangsa demi menyedarkan generasi muda tentang betapa pentingnya perpaduan demi memelihara agama, bangsa dan negara.

Sumber: murai

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Sumber