Semakin beri makin ‘rancak’ minta, sedar-sedar 5K dah dikikis! Wanita tinggalkan kaki hut4ng, sebulan tunang terus putvs

KES4L dengan apa telah terjadi kepada dirinya, seorang wanita berkongs1 tangkap layar perbualan bersama bekas tunang di media sosi4l.

Dia mendakw4, lelaki tersebut sering meminjam wang daripadanya sejak mereka masih bercinta sebelum nombor telefonnya disek4t (block) dan tidak lagi dapat dihubungi.

Berkongs1 kisahnya dengan mStar, Syahira Azreen, 23, berkata dia amat menyes4l kerana sanggup membiarkan bekas tunangnya itu berhut4ng wang daripadanya dianggarkan berjumlah RM5,000.

 

Lihat siaran ini di Instagram

 

Siaran dikongsi oleh mStar (@mstaronlineofficial)

“Mula-mula saya memang percayakan dia sebab dia cakap nak ganti balik duit yang dipinjam. Dia pun ada guna duit saya dulu dalam RM2,500 tapi diganti balik.

“Lepas tu dia asyik minta lagi. Setiap kali pinjam tak pernah bawah RM50, mesti RM100 ke atas saja. Kalau saya tak nak bagi dia akan telefon saya berulang-ulang kali.

“Kalau saya nekad tak layan, dia akan mesej dekat WhatsApp sampailah saya rim4s. Akhirnya saya bagi juga sebab nak suruh dia diam,” ujarnya yang senang disapa Chaa.

Menurut Chaa yang merupakan anak tunggal dalam keluarga, semakin lama mereka menjalinkan hubungan, lelaki itu semakin ‘rancak’ meminjam wang walaupun hut4ng terdahulu masih belum dibayar.

Chaa yang enggan berkongs1 tentang pekerjaannya mendakw4, pelbagai alasan diberikan lelaki itu ketika mahu meminjam wang malah dia sering menabur janji manis untuk membayar hut4ng itu semula.

“Sepanjang saya dengan dia, memang dia asyik berhut4ng saja. Kononnya nak beli barangan motosikal dan banyak lagi alasan lain. Bukan sikit-sikit dia minta. Padahal gaji saya lagi rendah berbanding dia setiap bulan.

“Sebelum kami put.uskan untuk bertunang dulu, dia dah bayar segala hutang. Jadi saya ingatkan dia okay, itu yang saya teruskan juga pertunangan kami. Tak sangka lepas bertunang lagi ter0k.

“Masa bertunang barang hantaran pun guna duit saya. Buat makan-makan pun famili saya t4nggung. Anggaran kos majlis bertun4ng dalam RM2,000. Dia cuma beli cincin saja,” katanya.

Chaa merupakan anak tunggal dalam keluarga.

Tidak lagi mampu bertahan, Chaa memut.uskan ikatan pertunangannya pada 3 Jun lalu, lebih sebulan selepas majlis pertunangan diadakan iaitu pada 7 Mei 2022.

Sehingga kini, Chaa yang menetap di Johor Bahru, Johor mendakw4 hut4ngnya hanya dilangsaikan sebanyak RM300 sahaja daripada jumlah keseluruhan dianggarkan RM5,000.

Malah, apabila diminta supaya segera menyelesaikan segala hut4ng, lelaki itu didakw4 mengug.ut Chaa untuk menyek4t nombor telefonnya.

“Kami memang dah tak ada hubungan apa-apa sampai hujung bulan Jun.

Nasib baiklah saya sedar awal sebelum berkahwin dengan dia.
SYAHIRAH AZREEN

“Bila saya asyik tekan minta dia bayar, dia suruh cakap elok-elok. Katanya kalau dia tak nak bayar, dia dah lama block saya. Tapi akhirnya memang dia block.

“Saya menyes4l kenal dia walaupun sebulan saja kami bertunang. Sekarang saya dah tak boleh nak cari dia untuk minta duit sebab dah tak boleh berhubung,” ujar Chaa lagi.

Susulan perk0ngsian Chaa di TikTok, dia menyatakan bahawa video dikongs1 bagi memberi sebagai kesedaran kepada kaum wanita agar lebih berhati-hati memilih lelaki sebagai pasangan hidup.

Wanita ini bertunang pada 7 Mei 2022 dan put.us sebulan kemudian.

“Untuk semua kaum hawa, kalau baru kenal lelaki dan dia dah mula nak pinjam duit, jangan tunggu lama lama. Tolonglah tingg4lkan dia.

“Lelaki yang baik dan bertanggungjawab tak akan melakukan perkara macam tu. Jangan kasihankan dia. Nasib baiklah saya sedar awal sebelum berkahwin dengan dia,” ujar Chaa.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Sumber