“Saya tak cvlik’ – Badrul Muhayat mula buka mulut dkwaan cul1k anak sendiri

Kuala Lumpur: Pelakon popular era 1990-an, Badrul Muhayat, 53, men4fikan d4kwaan dia mencul1k dua anaknya daripada jagaan bekas isteri, Julia Daud.

Walaupun kes ini sudah selesai apabila dua anaknya sudah dikembalikan kepada Julia lewat malam Isnin lalu, Badrul berkata, dia hanya mengambil dua anaknya atas permintaan mereka sendiri.

“Saya bukan cul1k anak saya, tapi saya ambil mereka atas permintaan mereka sendiri. Tak tahulah macamana kenyataan dia mengatakan saya cul.ik anak saya.

“Itu memang tak benar sama sekali. Anak saya yang hubungi saya suruh ambil mereka. Sekarangkan cuti sekolah. Lagipun sepupu mereka ramai di Kuala Lumpur. Untuk apa saya nak buat satu perkara bod0h yang tidak w4ras dan benda yang bukan-bukan nak suruh satu Malaysia tahu pasal hal-hal yang macam ini,” katanya kepada Harian Metro.

Badrul kes4l kerana perkara yang disebarkan ini tidak betul dan menjej4skan namanya.

“Anak saya yang minta saya ambil mereka. Mereka juga dah beritahu bekas isteri seminggu sebelum ini. Saya ambil di rumah mentua hingga ia jadi kec0h tapi mereka benarkan saya ambil.

“Kes4n ump1l pintu yang dikatakan memang tak benar. Ia bukan ump1l kerana anak saya ada kunci sendiri,” katanya.

Menurutnya, buat masa ini dia belum terfikir untuk mengambil tindakan susulan.

“Saya sedang fikir langkah yang terbaik untuk satu tindakan yang betul-betul padu dan tengok keadaan. Ini memb4bitkan anak saya, nanti tak elok pula.

“Saya juga turut dibur0kkan berkenaan isu nafkah. Ia diberi tapi manusia boleh buat apa sahaja dia nak buat. Takkan saya tak bagi nafkah, gil4kah saya? Dia tak ingatkah yang saya t4nggung anak, saya bayar bulan-bulan duit pengasuh?,” katanya.

Pelakon filem Harry Boy ini bagaimanapun mengakui pernah tidak konsisten memberi nafkah ketika sedang sus4h.

“Berapa yang saya ada, saya bagilah. Saya tak berlakon sekitar tujuh tahun kerana balik Johor. Jadi saya bagi nafkah ikut kemampuan saya. Kadang-kadang RM1,000, RM500 dan RM300 ikut kemampuan.

“Bekas isteri dah berkahwin semula beberapa tahun lalu. Suaminya pada mulanya tak berg4duh dengan saya. Saya pun tak suka bermu.suh dengan orang tapi tiba-tiba saja jadi begini.

“Bukanlah saya ambil anak saya dan simpan lama-lama. Budak-budak apa yang dia tahu. Kan malu dia nak pergi sekolah dengan tindakan tak w4ras ibunya,” katanya.

Badrul agak kecew4 dengan d4kwaan meningg4lkan anak-anaknya Nur Delisha, 14, dan Badrul Hidayat, 11, begitu sahaja di Balai Polis Slim River sebelum diambil oleh Julia.

“Saya mulanya pergi Balai Polis Kuala Kubu Baru dan kemudian ke Balai Polis Slim River kerana polis panggil untuk rakam percakapan saya dan anak-anak saya.

“Kebetulan mereka pun panggil bekas isteri dan suaminya. Jadi selepas mereka rakam kenyataan kami, saya diberitahu oleh Pegawai Peny1asat yang mereka pun ada di sana.

“Saya terus berjumpa mereka dan serahkan anak-anak di situ. Dakw4an seperti yang tersebar memang tidak betul,” katanya.

Sementara itu, cubaan Harian Metro mendapatkan kenyataan Julia tidak berjaya apabila dia tidak menjawab mesej WhatsApp yang dihantar.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment on "“Saya tak cvlik’ – Badrul Muhayat mula buka mulut dkwaan cul1k anak sendiri"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*