Ditol4k Pinangan Hanya Kerana Bekerja Sebagai Penghantar Gas, Namun Akhirnya Air Mata Penyes4lan Berlinangan

KISAH SI PENGHANTAR GAS BERNAMA FAHMI

Dungun- Kisah ini merupakan luahan kisah benar daripada seorang lelaki yang bernama Fahmi. Fahmi merupakan seorang pemegang Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Pengurusan Perniagaan dari sal4h sebuah Institusi Pengajian Tinggi Awam ternama tempatan.

Walaupun dia pemegang ijazah, Fahmi tidak m.alu berkerja dari bawah sebagai penghantar gas memasak ke pelanggan-pelanggannya.

Sebagai pembekal gas, sudah semestinya Fahmi berjumpa ramai orang. Dengan berjumpa ramai orang sedikit sebanyak membantu meningkatkan key4kinan diri & kebolehan komunikasinya bagus dari semasa ke semasa.

Selain itu dia akan lebih memahami apa itu perniagaan bermula dari basic. Sebab itulah Fahmi sanggup bekerja sebagai penghantar gas.

DETIK PERKENALAN DENGAN LINDA

Pada suatu hari, Fahmi telah pergi menghantar gas ke satu rumah orang kaya di Dungun. Sebaik sahaja sampai, Fahmi turun memberi salam & menekan loceng rumah besar itu.

Alangkah terkej.utnya apabila seorang gadis cantik telah membuka pintu. Gadis itu bernama Linda. Linda merupakan seorang yang peramah & tidak sombong. Dia menerima baik kedatangan Fahmi yang menghantar gas ke rumahnya.

Selesai mengangkat & memasang gas, sebelum balik Fahmi sempat lagi untuk member4nikan diri untuk meminta nombor telefon Linda. Bermula dari situlah mereka berkenalan & lama-kelamaan mereka bercinta.

Akan tetapi, ibu kepada Linda dapat tahu mengenai percintaan Linda & Fahmi si penghantar gas. Ibu Linda seorang Datin yang sangat mementingkan status. Ibu Linda sudah mempunyai calon lain yang mahu dijodohkan kepada Linda. Calon itu seorang anak Dato yang kaya.

PINANGAN DITOL4K SEBAB KERJA TIDAK SETARAF

Walaupun ditent4ng ibu, Linda tetap meneruskan hubungannya dengan Fahmi kerana dia berpendapat Fahmi merupakan seorang yang baik, rendah diri, pandai berkata-kata & juga mampu menjadi imam dalam solat.

Tak lama kemudian, Fahmi nek4d untuk menghantar rombongan meminang ke rumah Linda. Ibu Linda sangat terkej.ut dengan kedatangan rombongan itu. Kerana dia telah ada rancangan lain untuk Linda.

Satu kejadian sedih telah berlaku dimana ibu Linda telah MENOL4K pinangan daripada keluarga Fahmi. Hanya kerana Fahmi hanya seorang penghantar gas, kerja yang tidak glemer, dia telah menol4knya bulat-bulat. Ibu bapa Fahmi berasa sangat m4lu & m4rah dimalukan sedemikian rupa.

Ibubapa Fahmi telah tawar h4ti & meningg4lkan rumah Linda sambil berkata “Ayuh nak, kita tinggalkan sahaja orang yang s0mbong ini. Mungkin kamu tidak berjodoh dengan dia. Tidak mengapa, Bunga bukan sekuntum”

HAKIKAT SEBENAR FAHMI & KELUARGA

Namun satu tanda tanya menjadi persoalan diben4k minda keluarga Linda ialah, kenapa Fahmi yang kerjanya hanya penghantar gas mampu memakai kereta mewah Nissan Skyline.

Kereta yang menjadi idaman orang muda seusia Fahmi. Setelah disi4sat, rupa-rupanya Fahmi berkerja sebagai penghantar gas rupanya adalah sebahagian daripada perancangan ayah Fahmi supaya menimb4 pengalaman dari bawah.

Fahmi rupa-rupanya berkerja di syarikat besar pengedar gas terbesar di Negeri Terengganu. Ayah Fahmi merupakan CEO disitu. Fahmi adalah bakal CEO seterusnya yang dalam proses pembelajaran yang bakal menerajui perniagaan ayahandanya kelak.

PENYESALAN

Terduduk ibu Linda apabila mengetahui cerita sebenar. Linda men4ngis teresak-esak. Ada juga dia cuba memu.juk keluarga Fahmi semula, namun suk4r diterima. Ini adalah pengajaran yang besar buat keluarga Linda,terutama ibunya.

Janganlah memandang keduniaan, janganlah menghin4 orang lain, janganlah menilai orang lain hanya dari luaran.Sebagai ibu bapa juga perlulah memudahkan urusan jodoh anak,bukan menyus4hkan.

Sumber: penaviral.com

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Jangan Lupa juga untuk follow kami di Fb DUNIA MEDIA!

PERHATIAN : KEPADA PEMBACA SEMUA JANGAN TINGGALKAN KOMEN HIN44N ATAUPUN CAC14N.

Pihak DUNIA MEDIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak DUNIA MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Terima kasih.

Be the first to comment on "Ditol4k Pinangan Hanya Kerana Bekerja Sebagai Penghantar Gas, Namun Akhirnya Air Mata Penyes4lan Berlinangan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*